Return to the Pools & Spas Forum | Post a Follow-Up

 o
Filter Leaking

Posted by tonys_2009 (My Page) on
Mon, Dec 27, 10 at 21:45

I can't win this year with my pool. Pump went out and the 2 speed relay is sticking. Now I noticed a small drip of water on my Hayward 6020 DE filter. Its leaking where the pipes go in on the side of the filter. The unions are tight. Is there a gasket in there? Its a tiny leak but I want to fix it.


Follow-Up Postings:

 o
RE: Filter Leaking

1) Make sure the union nut is not cracked.

2) There is an O-ring. It may have flattened, may be less than perfectly aligned, or the cartridges may need cleaning.

3) Cold may have contributed.

Scott


 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Pools & Spas Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Please review our Rules of Play before posting.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here