Return to the Pools & Spas Forum | Post a Follow-Up

 o
losing water

Posted by keithintx (My Page) on
Fri, Aug 19, 11 at 8:48

A little background. I have a Pentair FNS Plus D.E. filter. The pool has a heater, Pentair chlorinator.

I think I am headed in the right direction but need some advice. My pool lost about 3 inches of water overnight. I refilled and switched the Praher valve to recirc. This stopped the loss. This means the filter and heater are being bypassed. Where is the loss coming from? The valve? What do I need to check next and repair?

Thanks for the great forum!


Follow-Up Postings:

 o
RE: losing water

It means the multiport has an issue, likely the spider gasket.

You didn't skip the heater, you simply skipped the filter tank. The water likely went out the back wash.

Scott


 o
RE: losing water

Thanks. Looks like it was the spider gasket.


 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Pools & Spas Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Please review our Rules of Play before posting.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here