Return to the Pools & Spas Forum | Post a Follow-Up

 o
Solar schedule in EasyTouch

Posted by guitargeak99 (My Page) on
Fri, Jun 24, 11 at 22:35

This year I cannot get the Solar schedule to work correctly. I have an Intellipro 4 speed pump with an EasyTouch wireless. The solar has been set-up on the Pool mode on the #4 speed. I set the times for the Pool schedule,set the desired temp, it starts, when the pool gets to the set temp, the Solar valve closes, and the pool pump drops down to the #1 low rpm speed until the end time of that schedule. During the schedule if the temp drops, the solar valve will open back up and the pump will ramp up to the higher #4 rpm.
Now this year after re-enabling the Solar I cannot get the pump to ramp down once the pool gets to the desired temp. The Solar valve will close, but the pump keeps running at the higher #4 rpm instead of ramping down to the lower rpm.


Follow-Up Postings:

 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Pools & Spas Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Please review our Rules of Play before posting.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here