Return to the Pools & Spas Forum | Post a Follow-Up

 o
mastertemp 400lp led11 service heater led

Posted by tbird355 (My Page) on
Thu, May 23, 13 at 21:47

I hope someone has some advice on fixing this problem. The heater will not stay on. Here's the sequence:
1. Turn on heater via front control panel.
2. Blower comes on.
3. After 25 seconds the burner comes on.
4. Runs for a few minutes.
5. Burner goes off. Blower stays on.
6. After 25 seconds the burner comes back on.
7. Runs for a few minutes.
8. Burner goes off. Blower stays on.
9. After 25 seconds the burner comes back on.
10 Runs for a few minutes.
11. Burner goes off. Blower stays on.
12. 25 seconds later blower goes off.
13. Service Heater LED comes on.
14. LED11 on circuit board comes on. All other LEDs off.

I pressed and held the Pool On button to get the flue temperature while the burner was on. It climbs to and stabilizes at 295 degrees.

The problem is intermittent. I just went to the heater and it should have been on. Instead it was off with LED 11 and Service Heater. Turned it back on and it's still on now 30 minutes later.

Heater was installed spring 2007. Has worked fine previous 5 seasons.

Saw posting about thermal regulator. Removed it. Looks good. Little corrosion or buildup. Reinstalled plug but NOT regulator. Heater came on and stayed on. Shutoff automatically by timer 6 hours later. Looked like it was the regulator. Very next day heater comes on automatically at 2pm via timer. Acted the same as above but now with regulator removed. So, it doesn't appear to be the regulator.

Couldn't find any doc on what LED11 means.

BTW, system in good working order. Filter clean. Pressure good. Water flow good. LP tank full.

Any ideas?

Thanks.

Tom


Follow-Up Postings:

 o
RE: mastertemp 400lp led11 service heater led

If you look on the back of the board is there any codes showing? Also have you checked your fuel pressure? The flu stack sensor still could be your problem. Check the resistance disconnect the 2 wires going to it and check it with a meter it should be 3.5 -4.0 mega ohms.


 o
RE: mastertemp 400lp led11 service heater led

never mind - old post

This post was edited by aliceinwonderland_id on Tue, Feb 4, 14 at 13:24


 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Pools & Spas Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here