Return to the Plumbing Forum | Post a Follow-Up

 o
sediment after new well pump

Posted by maduto (My Page) on
Sat, Oct 6, 12 at 9:32

We had a new well pump installed a few months ago and ran the hose for 8 hours to get rid of the sediment. We keep having problems with continual build of of sediment in the kitchen sink area only, the rest of the house is fine. We ran the hose again, as suggested by our well installer. It is very frustrating because we can't use our kitchen sink without taking it apart very other day to get rid if the particles. Any suggestions would be greatly appreciated!


Follow-Up Postings:

 o
RE: sediment after new well pump

Install a whole house filter.


 o
RE: sediment after new well pump

Whole house filter. Ditto. If that sediment is building up around your sink, imagine what it is doing to all of your faucet valves.

Peace


 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Plumbing Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here