Return to the Plumbing Forum | Post a Follow-Up

 o
well water pump is not holding pressure

Posted by m.mcneal (My Page) on
Mon, Apr 11, 11 at 22:56

My water pump is turning on just fine and reaching 50psi and drops to about 30 when we turn the water on in the house and kicks right back on to build up pressure... But inside the house the faucets come on strong and then steadily lose pressure.... We can't figure out why the pressure is not holding in the house when the actual pump seems to be working just fine. Any suggestions???


Follow-Up Postings:

 o
RE: well water pump is not holding pressure

Is this a submersible or is it a jet pump?


 o
RE: well water pump is not holding pressure

Have you checked the pressure/bladder tank? A leak in the diaphragm will act like this.


 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Plumbing Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Please review our Rules of Play before posting.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here