Return to the Heating & Air Conditioning Forum | Post a Follow-Up

 o
Loud whining noise on Heat Pump Startup

Posted by junkmailhold (My Page) on
Wed, Dec 14, 11 at 13:48

Hi...

I have a fairly new Bryant Heat Pump that is less than 2 years old. In the past year or so, it has started to make this loud whining/grinding noise for the first 5 seconds or so on startup. After that, the noise goes away and sounds normal again...

I know it didn't do this when it first got installed. Someone this noise developed over time. It happens both in heat and a/c mode.

Has anyone experienced this before? Any idea what the cause may be?


Follow-Up Postings:

 o
RE: Loud whining noise on Heat Pump Startup

Normal for scroll compressors, A sump heater might help eliminate it.


 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Heating & Air Conditioning Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here