Return to the Garages/Workshops Forum | Post a Follow-Up

 o
Problem with Garage Door Opener Sensors

Posted by jrjc1999 (My Page) on
Thu, Sep 17, 09 at 11:04

The sensors on our Craftsman 3/4HP are not working so to close the garage door we have to push and hold the button down (can not close the door with the remote). There is nothing lit up on either of the sensors (no green or yellow lights), almost like the sensors have gone out or they are not getting power. Any suggestions on how to fix this problem?


Follow-Up Postings:

 o
RE: Problem with Garage Door Opener Sensors

If you have had electrical storms it is most likely your logic board has taken a hit but check the wiring from the motor unit to the sensors. You could have a broken wire.


 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Garages/Workshops Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Please review our Rules of Play before posting.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here