Return to the Garages/Workshops Forum | Post a Follow-Up

 o
Problem with Sears remote & GDO

Posted by lorne_2008 (My Page) on
Sat, Jul 19, 08 at 13:46

Some comfort that others are having problems with garage openers!
I have 2 garages and 2 Sears GDO's. The Sears remote on my truck has 3 buttons and I use 2 of them to open both GD's separately as needed. I am having problems with the detached garage door, which I have linked to the large main button on my remote -- model number for the GDO is Craftman 139.18975 -- 1/2 HP. When I press the large button, it will not open the garage door ( the second button works fine for the other attached garage). The vacation function is not on, so that should not be the problem. The manual function of the door works fine, but it is irratating having to get in and out of my vehicle to put my truck in the garage. It was working fine -- I recently had a contractor paint the garage, so maybe he unplugged it to paint. Thats the only reason I can think of regarding why it changed. I've cleared the programs and reset it numerous times as per instructions on back, but to no avail. The green light on the wall panel remains on constantly. The only thing I notice is the green light on the back of the GDO unit flashes at medium speed intervals constantly( same as one in attached garage -- which works!),but when I push the remote, the light on the back of the unit flashes very fast, however the door still does not open or close. I have to use manual. Grrrrrrrrrrr !

I've spent way to much time fooling around with this and I'm looking for any and all sugestions? Thoughts?

Sorry -- I originally posted this as a followup to someone else's posting -- I'm a newbee :-)

Lorne


Follow-Up Postings:

 o
RE: Problem with Sears remote & GDO

What I would do is program one of the small buttons to see if it is the receiver or the remote. Could be the receiver has quit.


 o
RE: Problem with Sears remote & GDO

good idea -- however, that did not work either.

Lorne


 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Garages/Workshops Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Please review our Rules of Play before posting.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here