Return to the Garages/Workshops Forum | Post a Follow-Up

 o
safety sensors - Craftsman 1/2 HP garage door opener

Posted by mark51 (My Page) on
Fri, Jun 30, 06 at 19:15

No owners manual. Disconnected the safety sensors. Model 41A5021-4G. Three terminal posts.
post 1: red - w/ red stripped line from wall button.
post 2: white - w/ white line from wall button.
post 3: black - nothing now.

Have lines from safety sensors (1 line from each sensor, 2 wires each line - one w/ colored line - one is white.

Where do I attach the wires from each sensor?

Thank you kindly.

mark


Follow-Up Postings:

 o
RE: safety sensors - Craftsman 1/2 HP garage door opener

The wires from each sensor should be white and white with a black stripe. Both white wires go to post 2 with that other white wire and the wires with the black stripe should go to post 3.


 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Garages/Workshops Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Please review our Rules of Play before posting.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here