Return to the Garages/Workshops Forum | Post a Follow-Up

 o
Liftmaster GDO problem

Posted by mikegtoltd (My Page) on
Sun, Apr 23, 06 at 1:51

I have a Liftmaster 1200 series PN 41A4252-7C that will not operate from the door control or the remote. I get an approximately 3 second humming from the opener then a small light (not the opener light) on the back of the unit will flash 5 times, stop, then flash 5 times again etc. This happens whether the door is engaged with the trolley or released. Pressing the black button next to this light makes it stay lit, but activating the door control or remote gives the same result. Lifting the door manually is not difficult, so I think the spring is OK. The unit is mounted to an aluminum sectional door and was installed by the builder in 1996. Thanks for any advice you can offer.


Follow-Up Postings:

 o
RE: Liftmaster GDO problem

See part 2


 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Garages/Workshops Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here