Return to the Fireplaces Forum | Post a Follow-Up

 o
Convection fan not coming on

Posted by notsowfast (My Page) on
Sun, Sep 4, 11 at 22:19

Pellet stove: Quadrafire 1200i
Convection fan will not come on,feed,fire okay
Have installed a new 170 deg # 1 limit switch, (nothing)
Have installed a new 145 deg # 1 limit switch, (nothing)
I am using a by pass wire on the two purple wires that connect to the #1 limit switch, this works perfectly and turns on the convection fan, at the end of the time I want to shut down the stove after it has cooled for about twenty min, I disconnect one end of the by-pass and this shuts off the convection fan. Can somebody help to clue me in on what is taking place with this problem. could it be the thermocouple not reaching the proper temperature? Thanks, Any idea will be greatly appreaciated to address this issue.


Follow-Up Postings:

 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Fireplaces Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Please review our Rules of Play before posting.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here