Return to the Renewable Energy Forum | Post a Follow-Up

 o
Geothermal compressor relay?

Posted by jscozz (My Page) on
Sat, Oct 20, 07 at 21:50

I have two WaterFurnace units in my home. Both were just put in service although they were installed a while ago.

In one unit, when the compressor relay kicks in, it is an almost inaudible little click. But in the other unit, it is about a second of relay buzzing, a visible arc, then the unit runs normally after that. Does this sound like a bad relay or some other problem?

Any advice appreciated.


Follow-Up Postings:

 o
RE: Geothermal compressor relay?

Sounds like you have bad relay contacts, but there may be other things going on too. Have your installer out to check things out.

IMO

SR


 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Renewable Energy Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here