Return to the Electronics Forum | Post a Follow-Up

 o
usb hub

Posted by front (My Page) on
Tue, Nov 21, 06 at 20:16

I bought a Belkin USB Hub, and I am having trouble getting it to be recognized. I am running Windows XP. Is there anything I can try? I tried different ports and it still doesn't recognize it. It is coming up as an unknown device.


Follow-Up Postings:

 o
RE: usb hub

Is it a powered or non-powered hub? I'm assuming you have plugged it into a different USB port on your computer; if not, you should try that. Have you tried a different USB cable? Have you tried Start/Control Panel/Add Hardware?


 o
RE: usb hub

Yeah, I tried different usb locations. I don't have another cable, but my computer does see that something is plugged in. It just doesn't recognize it. It gives a generic message that says one of your usb connection has failed, and when I pull up the troubleshoot menu, it shows as unknown.


 o
RE: usb hub

Hmmm... Can you plug something else USB (printer, digicam, CD-burner, etc.) into that same USB slot and see if it's recognized properly? Did the hub come with any software from the manufacturer and have you checked the manufacturer's Web site for a driver?


 o
RE: usb hub

Forgot to answer one of the other questions. It is a powered hub. I can plug my flash drive directly into the usb and it see it fine. It just doesn't see the hub. It didn't come with any software or drivers. I called tech support and the said to plug it directly into the wall and not the surge protector. I had to uninstall the unknown device and unplug/plug the usb cable back in. My computer recognized it as a "generic hub." Now, I'm back at square one. It appears to be an intermittent problem.


 o
RE: usb hub

"Generic hub" isn't bad. "Intermittent problem" is not fun, but the fix is simple (just a pain). So long as it's recognized as a hub, you should be fine.


 o
RE: usb hub

I decided to take back the hub and exchange it with a new one. It has been working great so far (cross fingers) :)


 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Electronics Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Please review our Rules of Play before posting.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here