Return to the Electronics Forum | Post a Follow-Up

 o
We ran an HDMI from the computer to the Magnavox

Posted by albert_135 (My Page) on
Sun, Jun 13, 10 at 13:20

We ran an HDMI from the computer to the Magnavox and got a fine picture but no audio. After several seconds, perhaps a minute the Magnavox goes blank and never again can we get an HD image.

Dish and Wii connections still work. The old DVD player still works. We never had any OTA TV. The computer says something like 'not connected'.

What would you conjecture happened?

Is the solution service more expensive than the value of the Magnavox?


Follow-Up Postings:

 o
RE: We ran an HDMI from the computer to the Magnavox

O.K first of all how long is the HDMI cable you ran?2nd- does your PC pass sound out of the HDMI?(1.3)?3rd how many connection point do you have from the PC to the T.V EX:is the cable straight from PC to T.V or do you go to wall plates then P.C /T.V?


 o
RE: We ran an HDMI from the computer to the Magnavox

Cable is a Philips HDMI 4x 1080+, 6ft. no wall plate.

Laptop is an HP with Windows 7.x upgraded to the latest according to Microsoft.

The laptop card is a NVIDIDA upgraded to the latest according to Microsoft. [Here it get a bit more confusing. NVIDIDA said there was a later upgrade but it will not work. The whole PC freezes. Have to uninstall and return to the latest according to MS.]

We have tried to pass analog sound from the laptop to the TV. This will not work. [We can pass analog sound from the laptop to an old CD player while passing HD vidio to the TV.]

The TV is a Magnavox 32MF23ID LCD TV. We found one software upgrade (32MF23ID/37)for that and it was installed.


 o
RE: We ran an HDMI from the computer to the Magnavox

If the HDMI output on the card or T.V is not 1.3 it will not pass sound through it.A 6' run should not cause any issues.


 o
RE: We ran an HDMI from the computer to the Magnavox

How do I determine if these things are "1.3"?


 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Electronics Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here