Return to the Computer Help Forum | Post a Follow-Up

 o
need help with network

Posted by bigrig0424 (My Page) on
Sat, Dec 29, 12 at 12:49

i am not that dump with it comes to computers but this prop has got me. i had a network setup. between a laptop and a main pc. my laptop went down and i re-installed the o.s.
it is running windoes vista home basic. i just rebuild another computer and went to add to my network. i want to hood to my tv and stream movies to it. it is running vista home prem. now my main computer is running windows 7 home prem. all are set with the same workgroup name with is workgroup. ya i know oringinal. lol. anyway the prop is as followes. my laptop ip is 192.168.1.111, my tv-pc as i call it is 192.168.1.126, now my main pc runing windows 7 is 192.168.0.2. my laptop will talk to the tv pc and visa versa. but it will not see my main pc. i can ping my main pc just fine from my laptop and my pc-tv. but i can not ping from my main pc to either the laptop or tv-pc. when i try most of the time i get request timmed out. sometimes i get sent 4 pkg. 1 received. 75% lost. i thought this might be a prop with my firewall. so i shut it down. same prop. why can i ping my main pc. put i can not ping from my main pc. out. not understanding something. thinks for any help in advance.


Follow-Up Postings:

 o
RE: need help with network

do you have a router ?
why is your win7 ip so different, its not the same network with that zero ... 192.168.0


 o
RE: need help with network

The IP address of your "main pc" seems off. I'm assuming you have a router. Do you have DHCP turned on in "main pc"?

When you ping, are you pinging by name or IP address.

And, the caps key is broken on whatever machine you used to type your message... ;-)


 o
RE: need help with network

ok mike. you were correct. dont know why i did not see that. i had set up a olk lyksys roughter with dd-wrt. its default ip address is 192.168.1.1. my main roughter is set as 192.168.0.1. so i went back into my dd-wart roughter which i have set up as a wireless repeater. and canged the default ip address to 102.168.0.2. re-boot roughter and went to each pc on network. and did a ipconfig /release and renew. bingo. everything up and running. everbody talking to each other. thinks for pointing that out to me. sometimes it just takes a fresh set of eyes to see what is right in front of you. thanks again.


 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Computer Help Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Please review our Rules of Play before posting.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here