Return to the Cars Forum | Post a Follow-Up

 o
Hard to start when hot

Posted by westranch (My Page) on
Tue, Sep 8, 09 at 15:03

My 1988 Mercury Grand Marquis (149k) is only hard to start when the engine is hot and has already been running. I have to give the car some gas, then quickly put it into drive to keep the engine from stalling in park. Any ideas? Someone suggested a vacuum leak?


Follow-Up Postings:

 o
RE: Hard to start when hot

EGR valve, idle air control, or maybe the mass air flow sensor comes to my mind. Hopefully someone with more recent experience than mine will chime in.

Bottom line is it could be a number of things. The only thing to do get someone with some diagnostic capabilties to have a look at it. There's a chance that that symptom indicates a particular thing a high percentage of the time on that particular car, but I wouldn't bet on it. Good luck.


 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Cars Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Please review our Rules of Play before posting.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here