Return to the Cars Forum | Post a Follow-Up

 o
Thanks a Second Time John G

Posted by iggie (My Page) on
Fri, May 13, 11 at 16:50

A few years back John G posted a message about servicing a car with a seemingly impossible problem. He related the problem was caused by a defective computer module, the 5 volt reference input was missing, One of the group bought a used car from an individual and after a few days use it started acting strangely, no power would start ok but that was it. Several of the local shops were baffled, a group of us were discussing our friends delima when Marcel a retired mechanic who sometimes post here, told us about John Gs post and suggested we check for the reference voltage. We did and sure enough nothing at that point zero voltage, bought a rebuilt computer chip problem solved. I think I posted a message thanking John G. Well John here,s another one. I stopped in for coffee at the local gathering place for tinkers and such( A Hardees, you get a huge container for a buck and refills for 50 cents if you want one. Anyway one of the regulars mentioned his grandson had purchased a Ford Tarus and it was acting strangely and the young man had been quoted some quite high prices for a repair although the shop had not given a cause but stated extensive electronic trouble shooting would be required. I listened and remembered Marcel telling us about John Gs post. I mentioned such and we got a pin out of the computer chip and checked, sure enough no 5 volts, replaced chip and car runs like a well tuned Swiss watch. So our thanks and Hats off to John G. from Iggie & his group of older Tinkers, youngster in group is 75. Thanks John, Iggie


Follow-Up Postings:

 o
RE: Thanks a Second Time John G

Hi Iggie.

Been a while since I have been here. Got sick of the spammers, I couldn't even recall my login so I signed back in with a new one. Your quite welcome and glad what I posted helped.


 o
RE: Thanks a Second Time John G

It good to hear from you John. Hope everything is OK with you and your famIly.

Bob


 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Cars Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Please review our Rules of Play before posting.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here