Return to the Cars Forum | Post a Follow-Up

 o
speedometer+odometer nowork@X.'s

Posted by guitar42 (My Page) on
Sun, Jan 27, 08 at 15:47

Every now and then the speedometer and odometer on my ford ranger dont register(when I'm driving down the road of course). When I start the truck like say, the next a.m., everythings fine. Any ideas?


Follow-Up Postings:

 o
RE: speedometer+odometer nowork@X.'s

I'm not sure if the speedometer in the Ranger is electrical or mechanical. What year is it?


 o
RE: speedometer+odometer nowork@X.'s

Hi!
Yes, it's a '97 ford and speedo is electrical.


 o
RE: speedometer+odometer nowork@X.'s

There's a good chance that it is the "distance sensor". This sensor transmits pulses proportional to the speed of the output shaft of the transmission. It's located on the transmission in the same location where the older style speedometer cable once was.


 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Cars Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Please review our Rules of Play before posting.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here