Return to the Appliances Forum | Post a Follow-Up

 o
Kenmore Elite not delivering ice

Posted by txmat (My Page) on
Mon, Nov 11, 13 at 11:15

I have a Kenmore Elite Side by Side Model 106.56709500 that is not delivering ice to the ice storage container. On the right hand side is a on/off switch and light which is labeled "Infra red ice maker control" and on the left hand side is tab that springs open when the freezer door opens labeled "infra red sensor" When the tab is out the light on the right side blinks red 2 times and then is off and then repeats. When the tab is held closed the light is a solid red. What does this light tell about what is happening with the ice maker?

A little history. Last week I noticed that the ice storage unit was not being replenished. We had been out of town for a few days and I thought perhaps the water intake line had frozen thus blocking water. I used a hair dryer to heat the black hose coming from the cabinet top and then heated the top of the freezer along the path of the water tube. I also pulled the tube off the water control and blew into it. I never saw any water come out of the tube or any debris. But when I plugged the refrigerator back in the ice maker started working. It worked for about a week and then stopped dispensing ice again. There is ice in the mold. I have tried repeating what I did before with no luck. This time I had a helper who says that when I blew into the water tube air came out of the black tube at the ice maker. So that combined with the fact that there is ice in the maker plus the fact that the water dispenser works leads me to believe the water system (water valve, built in filter, & water tube) are all OK. Do you agree?

How do I determine what is causing the ice to not be dispensed to storage? Thanks in advance for any advice and help


Follow-Up Postings:

 o
RE: Kenmore Elite not delivering ice

I suggest you do a search at the site in the link below . It has a number of threads on problems with icemakers, and I found the solution to mine in an old thread.

Here is a link that might be useful: appliance parts pros


 o
RE: Kenmore Elite not delivering ice

Thanks, I will take a look.


 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Appliances Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here