Return to the Appliances Forum | Post a Follow-Up

 o
Electrolux Rangetop Install

Posted by Denarius (My Page) on
Sat, May 18, 13 at 23:52

I purchased an Electrolux Icon Pro rangetop for my new construction. The builder opted to install this himself vs having it done. I noticed that the flames are very high (much higher than my in-laws professionally installed Electrolux range). Also noticed that the "clicking" from the continuos reignition on our rangetop is only when the burnere is first ignited vs my in-laws which "clicks" anytime a flame is on the stove...which is correct? Lastly, I noticed that the builder did not even open the install packet and did not use the "regulater" valve that was included. I atttached a picture of what the under the counter view looks like. I am not experienced in dealing with gas lines and such...am I being overly concerned? Is it neccessary to use the regulator?


Follow-Up Postings:

 o
RE: Electrolux Rangetop Install

Here is an additional pic that shows the same gas line connected to the gas supply.


 o
RE: Electrolux Rangetop Install

I am curious did you get other Electrolux products and if so can you tell us in a few months what you think of them?


 o
RE: Electrolux Rangetop Install

If your pressure in more than 5 inches of water (and it is likely in the 6.5 inch range), then the regulator should be installed. The regulated pressure for the rangetop is 4 inches.

This post was edited by attofarad on Tue, May 21, 13 at 14:13


 o
RE: Electrolux Rangetop Install

The ignitors should not click continuously - they should only click when you first turn the burner on or when the flame goes out for some reason. Sounds like your in-laws have a problem.


 o
RE: Electrolux Rangetop Install

The regulator MUST be installed.

Your builder should never be allowed to touch another thing in your house.


 o Post a Follow-Up

Please Note: Only registered members are able to post messages to this forum.

    If you are a member, please log in.

    If you aren't yet a member, join now!


Return to the Appliances Forum

Information about Posting

  • You must be logged in to post a message. Once you are logged in, a posting window will appear at the bottom of the messages. If you are not a member, please register for an account.
  • Please review our Rules of Play before posting.
  • Posting is a two-step process. Once you have composed your message, you will be taken to the preview page. You will then have a chance to review your post, make changes and upload photos.
  • After posting your message, you may need to refresh the forum page in order to see it.
  • Before posting copyrighted material, please read about Copyright and Fair Use.
  • We have a strict no-advertising policy!
  • If you would like to practice posting or uploading photos, please visit our Test forum.
  • If you need assistance, please Contact Us and we will be happy to help.


Learn more about in-text links on this page here