Air Flow fault Pentair MinMax

GgrifDecember 16, 2011

I searched the forum but did not find the answer to my particular problem. Hope someone can help.

Background: I installed my MinMax in 2005. It is only used a few times each year. About a month ago I had my pool and spa re-plastered with pebble tec. I replaced my pool pump yesterday with a Pentair VS unit.

Today I tried running the heater, nothing happens. The only error is one blink from the red LED inside the case which indicates an Air Flow fault. I ran a wire in the fittings at both ends of the air tube as suggested by repair guy in another post. I also cycled the power as suggested, again, no go.

The power and pressure LED's are both green, I ran the pump from 900 rpm all the way up to 3100 rpm, made no difference.

Any suggestions would be most appreciated!

Grif

Thank you for reporting this comment. Undo
muddy_water

This is the best place to go for Pentair equipment problems

Here is a link that might be useful: Pentair

    Bookmark   December 17, 2011 at 8:43AM
Thank you for reporting this comment. Undo
poolguynj

Most likely a dying fan. The air switch is generally quite reliable. Is the air line from the switch to it's manifold port connection properly connected and intact?

Scott

    Bookmark   December 17, 2011 at 9:50AM
Sign Up to comment
More Discussions
Cleaning pool filter
Does your pool filter look like this after it's been...
bossyvossy
Our Pool Remodel with Mr. Carlos Pools
So after much searching and many quotes from diffirent...
evepineda02
Concerns about quartzscape plaster on new build
Yea, our newly constructed pool was plastered with...
spicegal
Pool Filter question
Hi All, I'm new to this board. Thanks in advance for...
austinyankeefan
changing pool filter
I AM TOLD BY MY POOL SERVICE THAT MY FILTER IS TOO...
rudnick
People viewed this after searching for:
© 2015 Houzz Inc. Houzz® The new way to design your home™