Garage door sensor

erickDecember 31, 2006

I have been reading through the postings for an hour. I seem to have a strange problem that I would appreciate some advice on. Here are the "symptoms":

-Door reverses and light blinks as if sensors are not aligned.

-Lights on sensors not on

-When I disconect the recieving unit light on sending unit comes on solid

-I disconected the sensors and directly tied the two wires together. No change

-I taped the sensors together. No change

-I used speaker wire to jump the terminals on the GDO itself. No change

Does anyone have any idea where I'm screwing this up?

Thanks for your time.

Thank you for reporting this comment. Undo
doorguy06

Try cutting the wire at the back of both sensors (leave yourself about a foot of wire or so) Take them to the back of the motor head and hook both the white wires from the sensors to the white terminal on opener. Take the white wires with the black tracer and hook them up to the black terminal. You should have one sensor that lights up automatically and the other sensor will light up with them aligned.

If they work fine at the back of the unit, then you have bad wires and need to run new wiring. If only one is lighting up and not the other, you have a bad set of sensors. If neither one of them is lighting up, you most likely have a bad set of sensor but could possibly have a bad circuit board.

    Bookmark   January 1, 2007 at 7:23PM
Sign Up to comment
More Discussions
Custom Wood Garage Doors
Does anyone know or have experience with wood garage...
linda_1010
Cabinets
Hi friends, I am looking for cabinets for my garage...
davidnc
Chamberlain Garage Door Opener receiver problem
For the past 5 years, my Chamberlain Whisper Drive...
clarence_locke
who makes a 10x8 "Carriage House" style garage door?
Perusing the websites of most of the major garage door...
Daniel501
Craftsman garage door opener problems
I am having trouble with my 3 year old Craftsman garage...
magilla_53
© 2015 Houzz Inc. Houzz® The new way to design your home™