Help troubleshoot garage door opener

jagermeisterFebruary 24, 2007

Hi, my renter's dogs chewed the wire off of the receiving sensor for my garage door opener. Of course the garage door opener doesn't operate without the sensor.

I ordered new sensors. I unplugged the garage door opener to wire up the new receiving sensor. When I plugged the garage door opener back in, the light on the sending sensor didn't light up. It's as if the sensors aren't getting power anymore.

Can anyone help me troubleshoot this? The sending sensor light was lit before I unplugged the garage door opener. Is there a bypass I can do so I don't have to use the sensors?

My only thought is that if the sending sensor was working before I unplugged the opener and then not after I plugged it back in, there may be a short within the opener itself?

Any thoughts?

Thanks

Thank you for reporting this comment. Undo
doorguy06

Double check all the wiring. There is no bypass for the sensors. Make sure you did indeed put a recieving eye in and not a sending eye.

    Bookmark   February 26, 2007 at 4:05PM
Sign Up to comment
More Discussions
Relocate Carriage House on new foundation?
Hi there. My 1985 Victorian home here in Maine also...
dplayers1
Craftsman Garage door openers old dipswitch technology
My garage door motors still work great- 30 years old....
mamasalvo
Seeking advice on faux wood garage doors
Hello, X-posting in home building forum. I'd like to...
Madeline616
Need Help with My SnowBlower
I just recently bought a Craftsman 24" snow thrower,...
bdouble
Garage door won't open - even manually
Our garage door won�t open - the motor works,...
karyn
People viewed this after searching for:
© 2015 Houzz Inc. Houzz® The new way to design your home™